Retourneren & Terugbetalen & Klachten & Garantie

RETOURBELEID & TERUGBETALINGEN

We geven je 14 dagen herroepingsrecht.
Stuur uw retourzending naar het volgende adres:
Kostiantyn Zubaryk
Warszawska 229
25-551 Kielce, Polen.

! Zorg ervoor dat je je bestelnummer en de gegevens (voor- en achternaam) waarvoor de kaart is besteld in het pakket doet.
Anders kan de retourprocedure vertraging oplopen door vertragingen of moeilijkheden bij het identificeren van de retourzending.

Zodra we je retourzending hebben ontvangen, worden de geretourneerde goederen uiterlijk binnen 14 dagen terugbetaald.

Zodra je retourzending is verwerkt, ontvang je van ons een bevestigingsmail contact.wooden.store@gmail.com.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending.
Je kunt de kaart met elke bezorgdienst versturen (DHL, DPD, GLS, UPS).

GARANTIE

De garantie dekt schilderijen met fabricagefouten.

DE GARANTIE IS NIET VAN TOEPASSING:

- De garantie is niet van toepassing als het product wordt gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met het beoogde gebruik of als het wordt gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met de basisaanbevelingen voor gebruik en opslag.
- Onderdelen die beschadigd zijn tijdens het demonteren van het product.
- Mechanische schade aan het product als gevolg van vallen, stoten of overmatige fysieke kracht.
- Lichte kleurafwijkingen op de foto (te wijten aan de natuurlijke eigenschappen van het materiaal).
- In het geval van een lichte kromming van de onderdelen, omdat hout - een natuurlijk materiaal, en afhankelijk van het seizoen en het temperatuurverschil in de kamer kan trohich het uiterlijk veranderen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor hoe de kaart op de muur blijft zitten - wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het product.
We kunnen echter niet garanderen dat jouw muur en de omstandigheden (temperatuur en vochtigheid) geschikt zijn voor een natuurlijk materiaal (hout).

RECHT OP HERROEPING

U hebt het recht om dit contract binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden te annuleren. De annuleringstermijn is 14 dagen vanaf de dag waarop u of een door u genoemde derde partij, die niet de vervoerder is, de laatste goederen in ontvangst heeft genomen.

Om uw annuleringsrecht uit te oefenen, moet u ons op de hoogte stellen (e-mail: contact.wooden.store@gmail.com) van uw beslissing om dit contract te annuleren.

Gevolgen van annulering
Als u dit contract annuleert, betalen wij u alle betalingen die wij van u hebben ontvangen onverwijld en in elk geval uiterlijk 14 dagen na de dag waarop wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing om dit contract te annuleren, terug.

Voor deze terugbetaling gebruiken we hetzelfde betaalmiddel dat u voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders met u is overeengekomen; in geen geval worden u kosten in rekening gebracht voor deze terugbetaling. We kunnen de terugbetaling inhouden totdat we de goederen hebben teruggekregen of totdat u bewijs hebt geleverd dat u de goederen hebt teruggezonden, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

U moet de goederen onmiddellijk aan ons retourneren of overhandigen en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop u ons hebt geïnformeerd over de annulering van dit contract. De termijn is in acht genomen als u de goederen verzendt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. U draagt de directe kosten voor het terugzenden van de goederen.

We zullen de kosten van de producten terugbetalen, maar de verzendkosten zullen worden afgetrokken van de prijs van het product als
- de klant niet beschikbaar was tijdens het leveringsproces
- de klant een ongeldig telefoonnummer en/of e-mailadres heeft opgegeven
- de klant een ongeldig adres heeft opgegeven
- de klant een fout heeft gemaakt met betrekking tot de kleur, het formaat of het type van de bestelde kaart
- de klant heeft de kaart onbeschadigd en in overeenstemming met de beschrijving van de goederen ontvangen en stuurt de kaart naar eigen goeddunken terug.

RECLAMATIE

Als je binnen een jaar na ontvangst van het product een defect ontdekt, kun je een klacht indienen.

Hoe kunt u dit doen?
1) Neem contact op met de Wooden Store Klantenservice (contact.wooden.store@gmail.com) om hen te informeren dat u een klacht wilt indienen over het product.

2) Stuur het pakket op.
Uw klacht wordt binnen 14 kalenderdagen na levering in ons magazijn behandeld.

In het geval dat de gekozen methode om een klacht op te lossen niet haalbaar is, zullen wij in overleg met u een alternatieve compensatiemethode bepalen.